2011. május 31., kedd

Dilemma

Alapszitu:
Adott egy lány (ez esetben én), túl 1 félév gépészmérnöki MSc-n, amihez annyira nem lenne hülye, de nem tetszett neki, ezért úgy döntött, nem teljesíti a félévet. Közben elnyerte a korábban leadott Erasmus pályázatot, mehet jövő tavasszal Antwerpenbe 4 hónapra tanulni, de ehhez a gépész karon kell maradnia.

Ti melyiket választanátok a következő lehetőségek közül?

1) Abbahagyni a picsogást, összeszorítani a fogat és végigtolni a gépész MSc-t, közben elhúzni külföldre a félévre és aztán szerezni egy olyan képesítést, amivel 80%ban biztos, hogy nem akarok élni a jövőben.

2) Átmenni gépész BSc-re, ami félévente 160 ezer, akkor kolit se kapok, albérletet kell fizetni, viszont még mindig lehet menni külföldre.

3) Átmenni gazdász MSc-re pótfelvételivel, mert az legalább érdekel, de akkor ugrik külföld, egy félévet ki kell fizetni (135 ezer) és egy félévig nincs koli, de utána csodás módon beadom a rendes jelentkezést és remélhetőleg felvesznek államira, ahol még van 4 félévem.

4) Elhúzni a picsuba dolgozni és majd ők beiskoláznak ha akarnak.

5) Végre elkötelezni magam az író/zeneszerző/énekes/zenész/ruhatervező/belsőépítész/stylist művész-életpálya mellett és egy ideig anyám nyakán maradni, majd kétes anyagi helyzettel a saját lábamra állni.

Nos???

Zene.

2 megjegyzés:

  1. Elsőre én is ezt mondanám, de most az tűnik jobb döntésnek, ha átmegyek gazdászra, csak még azt kell eldönteni, hogy nappalin vagy levelezőn csináljam, mert ha levelező akkor melót kell találni.

    VálaszTörlés